Jeśli jesteś entuzjastą batoników kokosowych Bounty, mamy dla Ciebie świetną wiadomość! Dziś przedstawiamy przepis na kokosowe kulki bez pieczenia, które są owinięte kuszącą warstwą czekolady. Te małe smakołyki zachwycą cię swoim smakiem, a co najlepsze, możesz je przygotować bez konieczności włączania piekarnika.
Przepis na doskonałe domowe napiwki
Kokosowe kulki w czekoladzie bez pieczenia
- 1 szklanka wiórków kokosowych (słodzonych)
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 3 łyżki mleka kokosowego
- 100 g czekolady (ciemnej)
Gingerbread crinkles – świetne słodycze na stół
1) W misce wymieszać słodzone wiórki kokosowe, olej kokosowy i mleko kokosowe. Wymieszaj masę łyżką, aż dobrze się połączy.
2. Wyłóż deskę do krojenia papierem lub folią (nie popełnij tego samego błędu co ja, zapomniałam o tym kroku i trudniej było oddzielić kulki od deski:).
3. Uformuj z masy małe kulki. Umieść je na przygotowanej desce do krojenia.
4. Włóż do zamrażarki na 20 minut.
5) Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej lub po prostu w kuchence mikrofalowej w 30-sekundowych odstępach (mieszaj i sprawdzaj, czy czekolada jest rozpuszczona i gładka).
6) Używając łyżki, zanurzaj kulki pojedynczo w roztopionej czekoladzie, pozwalając, by nadmiar czekolady ściekał. Umieść z powrotem na desce z papierem.
Przechowywać w lodówce.
Gotowe! Smacznego! 🙂