Strona główna PRZEPISY Bułki – świąteczne słodycze

Bułki – świąteczne słodycze

Czym byłyby Święta Bożego Narodzenia bez bułek? Tego klasyka wśród słodyczy zdecydowanie nie powinno zabraknąć na świątecznym stole. W dzisiejszym artykule przyjrzymy się, jak przygotować najlepsze bułeczki według Dani Elle.

Przepis na szarlotkę z ciasta linzer

  • 300g zwykłej mąki
  • 40g cukru pudru
  • 100g mielonych orzechów włoskich
  • 200g masła
  • 2 żółtka
  • skórka z cytryny

Miękkie i wilgotne bułeczki Honza z dżemem i twarożkiem

1) Z podanych składników zagnieść ciasto i odstawić.

2) Uformuj ciasto w bułki i piecz na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut.

3) Na koniec wystarczy posypać cukrem pudrem.

POLECAMY: Paryskie batoniki

Życzymy smacznego.