W dzisiejszym poście przedstawiamy świetny przepis na waniliowy krem budyniowy, który można wykorzystać w wielu deserach. Jego przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Dzięki temu kremowi możesz odważyć się na wiele ciast, rolad, a nawet kilka rodzajów świątecznych ciasteczek. Przyjrzyjmy się razem, czego do niego potrzebujemy i jak go przygotować.
Cynamonowe ślimaki z ciasta francuskiego: szybka przekąska, która przypadnie Ci do gustu
Szybki przepis na krem waniliowy:
Co będzie nam potrzebne:
- 25 dkg twarogu
- 0,5 l bitej śmietany
- 2,5 dl kwaśnej śmietany
- 1 opakowanie kremu waniliowego
- 1-2 saszetki cukru waniliowego
- starta skórka z cytryny
- cukier puder do smaku
Jak postępować:
- Najpierw przygotuj wszystkie niezbędne składniki.
- Ubij bitą śmietanę z kwaśną śmietaną i cukrem, a następnie wymieszaj z miękkim twarogiem z cukrem i skórką z cytryny.
- Wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
- Masę można wykorzystać do wielu ciast, rolad i świątecznych ciasteczek.
Przygotowanie zajmie tylko kilka minut, a otrzymasz pyszny krem.
Czekoladowe kwiaty z ciasta francuskiego: piękny i smaczny przysmak