Strona główna PRZEPISY Masz ciasto francuskie w lodówce? Upiecz ten szybki deser budyniowy

Masz ciasto francuskie w lodówce? Upiecz ten szybki deser budyniowy

Masz w domu ciasto francuskie i nie wiesz co z nim zrobić? Przedstawiamy fantastyczny szybki deser budyniowy, który jest idealny na nagłe wizyty lub gdy po prostu masz ochotę na coś słodkiego. Wiele warstw i kombinacji smakowych sprawi, że ten deser będzie natychmiastowym hitem!


Natychmiastowy słodki smak: przepis na szybki sernik z kruszonką

Składniki:

  • Ciasto francuskie
  • Herbatniki
  • Tarte jabłka
  • Cukier
  • Cynamon
  • 3 saszetki budyniu waniliowego
  • Mleko do budyniu (zgodnie z instrukcją na opakowaniu)

Szybkie naleśniki, które po prostu rozpływają się w ustach

Procedura:

Przygotowanie nadzienia budyniowego:

  1. Ugotuj budyń waniliowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstaw do ostygnięcia.

Przygotowanie nadzienia jabłkowego:

  1. Jabłka zetrzeć na tarce i wymieszać z cukrem i cynamonem.

Przygotowanie deseru:

  1. Ułóż warstwę ciasta francuskiego na blasze do pieczenia.
  2. Rozłóż herbatniki na cieście.
  3. Dodać warstwę startych jabłek.
  4. Na warstwę wylać budyń waniliowy.
  5. Przykryć kolejną warstwą ciasta francuskiego.
  6. Górną warstwę nakłuć widelcem.

Pieczenie:

  1. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni, aż będą różowe.

Polecane artykuły:


Uwagi:

Ten szybki deser budyniowy jest świetny na każdą okazję. Jest prosty, szybki i co najważniejsze, wspaniale smakuje!