Uwielbiasz również mleczne kawałki lub desery pokryte polewą czekoladową? W takim razie dobrze trafiłeś! Dziś wspólnie przygotujemy pyszne mleczne ciacha z polewą czekoladową. Przepis z pewnością przypadnie ci do gustu dzięki swojej absolutnej prostocie, gotowej w kilkadziesiąt minut! Połączenie mlecznego kremu i roztopionej czekolady jest po prostu przepyszne.
Czy ten przepis przypadł Ci do gustu? W takim razie zróbmy razem te ptysie z kremem z mlecznej czekolady!
Puszysta i miękka szarlotka, którą można łatwo przygotować
Pyszne podpłomyki bez wyrastania
Pyszny przepis na mleczne ciacha:
Czego będziemy potrzebować:
- 350 g mąki półgruboziarnistej
- kostka masła
- 200 g cukru pudru
- 2 jajka
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki kakao
- 1 torebka proszku do pieczenia
śmietana:
- 1,5 l mleka
- 3 saszetki kremu waniliowego
- 200 g cukru pudru
- kostka masła
na wierzch:
- czekolada do polewy
Jak postępować:
1) zacznij od ugotowania wszystkich budyniów w klasyczny sposób. Dodać cukier puder. Do ugotowanego budyniu dodać kostkę masła. Odstawić do ostygnięcia.
2) Kontynuuj z ciastem. Wymieszaj wszystkie składniki i wyrób ciasto. Następnie przygotuj blachę do pieczenia, którą wyłóż papierem do pieczenia i posyp mąką.
3) Piecz ciasto w temperaturze 200 stopni. Sprawdź, czy ciasto jest gotowe za pomocą szpikulca. Nie powinno się przyklejać.
4) Gdy ciasto ostygnie, przekrój je wzdłuż na pół. Posmaruj dolną połowę zimnym kremem i przymocuj drugi kawałek.
5) Na koniec rozpuść czekoladę w łaźni parowej, a następnie równomiernie polej nią górny kawałek.