Strona główna PRZEPISY Wypróbuj ten przepis na domowe pierogi gotowane na parze

Wypróbuj ten przepis na domowe pierogi gotowane na parze

Knedlik z gęsiną jest swego rodzaju symbolem czeskiej kuchni. Każda rodzina ma swój własny, sprawdzony przepis, który jest przekazywany z pokolenia na pokolenie. Ale co by było, gdybyśmy wzięli ten rodzinny klejnot i dodali nowoczesny akcent w postaci parowania? Rezultatem jest puszysty, elastyczny pieróg, który jest idealny do wszelkiego rodzaju sosów. Poniższy przepis jest nie tylko łatwy do wykonania, ale także szybki, więc nie musisz się martwić, że gotowany na parze pieróg oderwie Cię od innych kulinarnych przygód.

Przepis na domowe pierogi na parze:

Spróbuj także tego wspaniałego deseru kokosowego

  • 1 kg mąki gruboziarnistej lub półgruboziarnistej
  • 2 jajka
  • Starsza bułka
  • Pół kostki drożdży
  • Około 500 ml mleka
  • Sól
  • Odrobina cukru (dla zakwasu)

Przygotuj się i ty: Piernik jabłkowy z polewą czekoladową – wilgotny, prosty, szybki i pyszny.

1) Przygotuj zakwas z drożdży, mleka i cukru.

2) Wymieszać mąkę z solą.

3) Dodać pokrojoną bułkę i jajko.

4) Dodaj pozostałe mleko i zakwas.

5) Pozostaw ciasto do wyrośnięcia na około godzinę.

6) Uformuj pączki i pozostaw je do wyrośnięcia na kolejne 15-20 minut.

7) Umieść ściereczkę nad garnkiem z wrzącą wodą i zabezpiecz ją ściereczką lub sznurkiem.

8) Umieść pączki na ściereczce i przykryj miskę.

9) Gotować przez 20 minut.

10) Po ugotowaniu przeciąć nitką.

[recipes_everything_else]