Niewiele osób lubi spędzać godziny przygotowując obiad lub kolację w kuchni. Spróbuj tym razem przygotować panierowane steki mielone z masą jajeczną. Ich przygotowanie zajmie ci zaledwie kilka minut, a otrzymasz prosty, soczysty obiad, do którego możesz dobrać dowolne dodatki. Delikatne, pachnące, soczyste panierowane steki mielone z masą jajeczną.
Spróbuj także tego wspaniałego deseru kokosowego
Smażone steki mielone z mieszanką jajeczną
Co będzie potrzebne:
Składniki:
- 600 g mięsa mielonego
- sól, czarny pieprz, przyprawy – do smaku
- mleko zmieszane z żółtkiem jaja
- 1 cebula
- 4 jajka na twardo
- 100 g sera
Inne:
- żółtko wymieszane z mlekiem – do smarowania
Przygotuj się i ty: Piernik jabłkowy z polewą czekoladową – wilgotny, prosty, szybki i pyszny.
Jak postępować:
1) W misce umieszczamy mięso mielone, które doprawiamy solą, czarnym pieprzem, a także doprawiamy do smaku – dobrze ubijamy, aby napowietrzyć i zmiękczyć masę.
2. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i ułóż na niej płaskie i okrągłe placki z mieszanki mięsa mielonego.
4. Następnie ułóż na nich cienko pokrojone połówki cebuli, potem kawałki ugotowanego jajka, a na koniec posyp startym serem. Posmaruj je żółtkiem wymieszanym z mlekiem, aby nabrały pięknego złotego koloru.
5. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30-40 minut w temperaturze 200°C.
6. Po upieczeniu podawaj z miłością i wspaniałym smakiem.
Przyjaciele, życzymy smacznego!