Jabłkowe rozetki z ciasta francuskiego to nie tylko piękna wizualna uczta, ale także pyszny deser, który zachwyci Twoje podniebienie. Ten przepis jest idealny na specjalne okazje lub po prostu, gdy masz ochotę na coś słodkiego i pięknego.
Przepis na jabłkowe rozetki z ciasta francuskiego:
- Ciasto francuskie
- Marmolada do smaku
- Jabłka
- Woda
- Sok z cytryny
Spróbuj także tego wspaniałego deseru kokosowego
1) Przygotowanie ciasta: Ciasto francuskie pokroić w paski i posmarować dżemem.
2)Przygotowanie jabłek: Wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki. Umieścić plasterki w misce, zalać wodą i skropić sokiem z cytryny.
3) Miękkie jabłka: włóż jabłka do kuchenki mikrofalowej na trzy minuty. Następnie obierz je i osusz.
4)Układanie rozet: Umieść przygotowane jabłka na paskach ciasta (patrz zdjęcie) i zwiń je w kształt rozet.
5) Pieczenie.
Przygotuj się i ty: Piernik jabłkowy z polewą czekoladową – wilgotny, prosty, szybki i pyszny.
Rozety jabłkowe z ciasta francuskiego to świetny sposób na delektowanie się sezonowymi jabłkami w nietypowy i estetyczny sposób. Są pyszne jako deser, ale z pewnością zachwycą również jako przyciągający wzrok element na świątecznym stole.