Szukasz inspiracji na popołudniową, weekendową kawę? Chcesz spróbować czegoś nowego? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś przygotujemy niezwykłe domowe ciasteczka z kandyzowanymi owocami! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo, przygotowanie jest bardzo łatwe i oszczędza czas!
Czy spodobał Ci się ten niezwykły przepis? Zróbmy razem te domowe ciasteczka z kandyzowanymi owocami!
Puszysta i miękka szarlotka, którą można łatwo przygotować
Pyszne podpłomyki bez wyrastania
Świetny przepis na ciasteczka z owocami:
Co będzie potrzebne:
- 125 g masła
- 100 g cukru pudru
- 300 g zwykłej mąki
- 70 ml oleju
- 15 g proszku do pieczenia
- 5 ml esencji waniliowej
- szczypta soli
- 1 jajko
- 20 g kandyzowanych owoców
- olej do smarowania
Jak postępować:
1) Zacznij od ubicia masła z cukrem.
2) Stopniowo dodawać jajka, szczyptę soli, esencję waniliową i olej. Ponownie ubić.
3) Teraz dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wyrobić gładkie ciasto.
4) Za pomocą śrubokręta wykonaj otwory w pokrywie butelki.
5) Rozetnij butelkę i napełnij ją naszym ciastem.
6) W następnym kroku będziemy wyciskać piękne ciasteczka w ten sposób.
7) Zrób dziurkę w środku palcem i umieść w niej kawałek kandyzowanego owocu.
8) Piec na patelni pod przykryciem lub w tradycyjnym piekarniku przez 20 minut na małym ogniu do uzyskania złotobrązowego koloru.
9) Po upieczeniu posmaruj ciasteczka syropem cukrowym.