Szukasz inspiracji na nowy, smaczny dodatek do popołudniowej kawy? Jeśli tak, to trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś wspólnie przygotujemy przysmak w postaci puszystego ciasta z czekoladą i migdałami! Przygotowanie tego smakołyku jest bardzo proste i nie wymaga wiele czasu!
Czy już zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę kucharską, weź kuchenkę i przygotujmy razem ten przysmak w postaci puszystego ciasta z czekoladą i migdałami!

Doskonały przepis na wspaniały przysmak:
Czego potrzebujemy:
- 200 ml mleka
- 10 g drożdży suszonych
- 40 g cukru
- 40 g roztopionego masła
- 2 jajka
- 20 g cukru wan.
- 500 g mąki zwykłej
- 2 g soli
- czekolada do gotowania
- 15 g cukru (na wierzch)
- 30 g migdałów (na wierzch)
Jak postępować:
1) W zamykanej torebce wymieszać mleko, drożdże, cukier, cukier waniliowy, masło i jajka. Dokładnie wymieszać.

2) Teraz dodaj sól i mąkę. Wyrób gładkie ciasto i rozprowadź je po całym worku, jak widać na zdjęciu.
[caption id="attachment_205008" align="aligncenter" width="767"] Źródło: youtube/Appetizing.tv-Baking Recipes
3) Pozostawić do wyrośnięcia na 30 minut.

4) Następnie w szklanej patelni ułożyć warstwę ciasta i zrobić w niej otwory.

5) Dodać ugotowaną czekoladę lub ciemne mleko skondensowane.

6) Pozostawić w tym stanie przez kolejne 20 minut.
7) Po upływie czasu posypać cukrem i migdałami.

8) Piec w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut.
