Strona główna PRZEPISY Pieczone pączki z ciasta francuskiego z boczkiem, łagodnym dressingiem i pysznym sosem

Pieczone pączki z ciasta francuskiego z boczkiem, łagodnym dressingiem i pysznym sosem

Szukasz inspiracji na świetną pikantną przystawkę na dziś? Mamy dla Ciebie świetną podpowiedź! Dziś wspólnie przygotujemy wyjątkowe pieczone pączki z ciasta francuskiego z boczkiem, które wypełnione są delikatnym farszem i podane z pysznym sosem. Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciami oraz instrukcjom wideo przygotowanie tego smakołyku jest bardzo proste i nie zajmuje wiele czasu! Zatem do dzieła!

Szybki i smaczny obiad z jednego garnka, który od razu pokochasz

Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou

Pierożki z ciasta francuskiego zapiekane z boczkiem, wypełnione delikatnym farszem i podane z pysznym sosem

Czego będziemy potrzebować:
  • 2 bułki z ciasta francuskiego (500 + 500 g)

Nadzienie:

  • 120 g sera
  • 15 g świeżej pietruszki
  • 120 g wędzonego boczku

Sos:

  • olej – do smażenia
  • 150 g pieczarek
  • 40 g kwaśnej śmietany
  • 40 g majonezu
  • 5 g soli
  • 5 g czarnego mielonego pieprzu
  • 100 g startego sera

Dressing do nadzienia:

  • 150 g serka śmietankowego
  • 20 g czosnku

Kostki orzechowe z dwukolorowym kremem i karmelizowanymi orzechami

Jak będziemy postępować:

1) Nadzienie: Na jednym arkuszu ciasta francuskiego rozsmarować starty ser, następnie rozłożyć świeżo posiekaną natkę pietruszki i przykryć drugim arkuszem ciasta francuskiego.

Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou

Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou

2. Za pomocą kółka do pizzy uformuj plastry, umieszczając na każdym z nich plaster wędzonego boczku, używając szpikulca do zrobienia delikatnego wgłębienia i używając 2 łyżek i 2 widelców, aby uformować wiatraczki i umieścić je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou

Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou

Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou

Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou

Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou

3. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180°C.

4. Sos.

Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou

Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou

5. Umieść serek śmietankowy w misce i dodaj zmiażdżony czosnek – wymieszaj.

Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou

Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou

6. Gdy czas pieczenia dobiegnie końca, wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i wyjmij łyżki i widelce z upieczonych wiatraczków i napełnij je przygotowanym dressingiem.

Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou

7. Podawaj je również z przygotowanym sosem, a co najważniejsze z miłością i wspaniałym smakiem.

Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou

Przyjaciele, życzymy dobrego smaku!

VIDEO GUIDE: