Wybierasz się na przyjęcie lub uroczystość i chciałbyś przynieść coś ze sobą na stół? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś wspólnie zrobimy fantastyczne serowe ptysie z ciasta francuskiego. Przygotowanie jest bardzo proste, dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem!
Czy dotarliśmy do Was z tą inspiracją? Przygotujmy razem te fantastyczne serowe ptysie!
Mieszanka z kurczaka mielonego w cieście francuskim – Porada na wielki, słony przysmak!

Puszyste czekoladowe ciacha z herbatnikami – Łatwe i szybkie w przygotowaniu!
Pyszny przepis na serowe śmigusy:
Co będzie nam potrzebne:
- 400 g ciasta francuskiego
- 25 g przecieru pomidorowego
- oregano
- 200 g startego sera
- 20 g pietruszki
- jajko do smarowania
Plasterki jabłka z kremem serowym i budyniem waniliowym
Jak postępować:
1) Ciasto francuskie posmarować purée. Dodać ser, oregano i pietruszkę.

2) Przykryć drugim arkuszem ciasta.

3) Pojedyncze batony wyciąć tak, jak widać na zdjęciu. Posmarować jajkiem.

4) Teraz położyć 2 kromki na sobie i za pomocą szpikulca docisnąć je do siebie.

5) Skręcić w śmigło i umieścić na blasze do pieczenia.

6) Posmarować jajkiem.

7) Piec w temperaturze 180 przez około 25 minut.
