Strona główna PRZEPISY Pyszny borówkowy cobbler – prosty i szybki w przygotowaniu!

Pyszny borówkowy cobbler – prosty i szybki w przygotowaniu!

Dzisiejszy szybki i łatwy przepis na pyszny borówkowy cobbler zapożyczyliśmy z naszej grupy na Facebooku Książka kucharska Primaod naszej czytelniczki Jany Podolákovej Burkart, dziękujemy. Możesz również podzielić się z nami swoim ulubionym przepisem w tej grupie. Wystarczy dodać ładne zdjęcie ze składnikami i procesem. Zamieścimy ten przepis w naszym magazynie z przepisami. Możesz również podzielić się z nami i innymi czytelnikami tej grupy tym, co jesz dziś na lunch lub co przygotowujesz na przyjęcie urodzinowe.

Wróćmy jednak do dzisiejszego przepisu. Aby przygotować to pyszne danie, będziemy potrzebować zwykłych składników, które prawie zawsze mamy w domu. Prawie każdy początkujący może je przygotować. Ślinka już cieknie? Zróbmy razem to pyszne ciasto jagodowe!

Klopsiki panierowane w cieście francuskim i serze: gotowe w kilka minut!

Tvarohová bábovka s rozinkami a borůvkami

Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie wypróbuj te domowe nuggetsy!

FOTO przepis na świetne i łatwe paluszki serowe


Świetny przepis na pyszny jagodowy cobbler:

Co będzie potrzebne:

  • połowa zmiękczonego masła
  • 4 żółtka
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 200 g cukru
  • 250 g twarogu
  • skórka i sok z połowy cytryny
  • 250 g mąki półgruboziarnistej
  • 1 proszek do pieczenia
  • 4 białka jaj
  • 4 łyżki rodzynek
  • 100 g jagód
  • 1 łyżeczka kawy

Jak postępować:

1) Zacznij od ubicia razem masła, żółtek, cukru waniliowego i zwykłego cukru. Stopniowo dodawać twaróg, skórkę i sok z cytryny. Dokładnie ubić.

2) W kolejnym kroku dodaj mąkę i proszek do pieczenia do naszej mieszanki, a na koniec lekko wymieszaj z białkami. Następnie wmieszaj rodzynki, które namoczyliśmy w rumie, do naszego ciasta za pomocą miksera. Następnie dodajemy jagody i łyżeczkę rozpuszczonej kawy.

3) Następnie umieszczamy masę w formie i pieczemy w temperaturze 175 stopni przez około 45 minut. Po upieczeniu dekorujemy cukrem pudrem.