Szukasz inspiracji na coś smacznego do popołudniowej kawy? Chcesz spróbować czegoś nowego? W takim razie dobrze trafiłeś! Dziś wspólnie przygotujemy fantastyczne słone ślimaki z masłem orzechowym. Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciami oraz instrukcjom wideo, przygotowanie tego przysmaku jest bardzo proste i nie zajmuje wiele czasu.
Czy dotarliśmy do Ciebie z tą dobrocią? Przygotujmy razem te fantastyczne słodkie ślimaki z masłem orzechowym!
Puszyste ciasto ze śliwkami: Idealne połączenie śliwek i kremu waniliowego

Jeśli szukasz więcej dobroci, zdecydowanie spróbuj tego orzechowego deseru!
Pyszny przepis na ślimaki z masłem orzechowym:
Co będzie potrzebne:
- 120 ml mleka
- 2 g suszonych drożdży
- 200 g zwykłej mąki
- 2 g soli
- 20 g roztopionego masła
- 70 g masła orzechowego
Soczysta smażona rolada z kurczaka nadziewana prosciutto i serem
Jak postępować:
1) W misce wymieszać mleko, drożdże, masło i sól.

2) Dodać mąkę i wyrobić gładkie ciasto.

3) Rozwałkować ciasto.

4) Rozsmarować masło orzechowe na rozwałkowanym cieście.

5) Zwinąć w rulon.

6) Następnie pokroić pojedyncze ślimaki i pozostawić je na 20 minut pod ręcznikiem.

7) Smażyć na patelni pod przykryciem z obu stron na złoty kolor.




























