Przedstawiamy fantastyczne gniazda z mięsa mielonego z pieczarkami i serem, które są idealnym rozwiązaniem na prosty, ale pomysłowy poczęstunek. Ciesz się wyjątkowym połączeniem smaków i aromatów, które zachwycą każdego miłośnika dobrego jedzenia.
Szybki i smaczny obiad z jednego garnka, który od razu pokochasz
Kostki orzechowe z dwukolorowym kremem i karmelizowanymi orzechami
[co_będzie_nam_potrzebne]
- 800 g mielonej wołowiny
- 2 jajka
- 2 cebule
- 300 g pieczarek
- 100 g twardego sera
- sól
- czarny mielony pieprz
1. obrać i drobno posiekać jedną cebulę. Dodaj ją do mięsa mielonego.
2. Dodaj jajko, sól i pieprz do masy mięsnej i dobrze wymieszaj.
3. Obierz drugą cebulę i pokrój w mniejsze półkola. Podsmaż ją na patelni z odrobiną oleju.
4. Dodaj posiekane grzyby do cebuli i podsmaż.
5. Zetrzeć twardy ser na grubej tarce.
6. Posmaruj blachę do pieczenia olejem i zacznij formować średniej wielkości gniazda z mięsa.
7. Zrób otwory w uformowanych kulkach. Wypełnij dołki startym serem i gotowanymi na parze pieczarkami. Przykryć drugą warstwą startego sera.
8. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 35 minut.
I gotowe! Smacznego!