Przekonaj się, jak łatwo zrobić domowy syrop karmelowy z zaledwie trzech składników! Ten prosty przepis pozwoli Ci wyczarować pyszny syrop, który doskonale uzupełni Twoje desery, naleśniki czy kawę. Bez skomplikowanych procedur i przy użyciu powszechnie dostępnych składników, możesz cieszyć się bogatym karmelowym smakiem, który wzbogaci Twoje kulinarne kreacje. Przygotuj się na słodką ucztę, którą możesz cieszyć się w zaciszu własnego domu, przy minimalnym wysiłku.
Wypróbuj ten prosty przepis na pikantne śmigła z ciasta francuskiego
Syrop karmelowy
[co_będzie_nam_potrzebne]
- Cukier 150 g
- Bita śmietana 60 ml
- Woda 60 ml
Pyszny rogalik jabłkowy przygotowany z ciasta francuskiego
Jak będziemy postępować:1) Umieścić 150 g cukru w małym rondelku.
2. Dodać 60 ml wody.
3. Mieszać szpatułką, aż mieszanina zacznie wrzeć.
4. Przykryć pokrywką, ale zostawić trochę miejsca na odparowanie wody.
5. Gotować przez kilka minut na małym ogniu.
6. Dodać 60 ml śmietany. Wymieszać szpatułką.
7. Gotować na małym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje.
8. Wyłączyć płomień i zamieszać, aby sprawdzić konsystencję.
9. Użyj syropu jako polewy do różnych potraw.
Gotowe! Smacznego! 🙂
PRZEPIS NA WIDEO: