![Soczyste placki ziemniaczano-marchewkowe wypełnione rozpływającym się serem – pyszne! Soczyste placki ziemniaczano-marchewkowe wypełnione rozpływającym się serem – pyszne!](https://fajnainspiracja.pl/wp-content/uploads/2024/01/597-Turte-de-cartofi-cu-cascaval-ro-yt.00_02_25_31.Still017-600x338-1-1.jpg)
Ciesz się doznaniami smakowymi dzięki naszym soczystym plackom marchewkowym i ziemniaczanym wypełnionym topiącym się serem, którym po prostu nie można się oprzeć. Idealne jako dodatek lub samodzielny posiłek na wegetariańskich ucztach, te naleśniki oferują idealną równowagę smaków i tekstur.
Przygotuj szaszłyki z kurczaka z ziemniakami na jednym arkuszu na lunch
Placki ziemniaczano-marchewkowe
[co_będzie_nam_potrzebne]
- Ziemniaki 2 szt.
- Tarty ser 300 g
- Marchew 1 szt.
- Cebula 1 szt.
- Jajka 2 szt.
- Słodka papryka
- Sól i mielony pieprz
Wypróbuj te zdrowe i smaczne omlety jajeczne z warzywami
Jak będziemy postępować:1) W misce roztrzepać 2 jajka.
2. Dodać 100 g startego sera i wymieszać. Odstawić do późniejszego użycia.
3. Zetrzeć 2 średniej wielkości ziemniaki na drobnej tarce. Wyciśnij sok z ziemniaków, ściskając starte ziemniaki w dłoniach. Umieść starte ziemniaki, odsączone z soku, w dużej misce.
4. Dodać startą marchewkę i cebulę.
5. Wlać mieszaninę jajek i sera.
6. Dodać słodką paprykę, sól i pieprz do smaku. Wymieszać do równomiernego połączenia składników.
7. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Posmarować patelnię olejem.
8. Umieść 2 łyżki przygotowanej mieszanki na patelni. Rozprowadź mieszaninę szpatułką, aby uformować cienki naleśnik.
9. Pozostawić naleśnik na złoty kolor przez około 5 minut. Obróć na drugą stronę.
10. Gdy naleśnik nabierze złotego koloru, posyp połowę naleśnika startym serem.
11. Przykryj ser drugą połową naleśnika.
12. Smażyć przez 1 minutę z każdej strony.
![Šťavnaté mrkvově-bramborové placky plněné roztékajícím sýrem - mňam!](https://fajnainspiracja.pl/wp-content/uploads/2024/01/597-Turte-de-cartofi-cu-cascaval-ro-yt.00_02_08_07.Still016-600x338-1.jpg)
13. W ten sposób przygotować każdy naleśnik.
Gotowe! Smacznego!
PRZEPIS NA WIDEO: