Kiedy wracasz do domu późno w nocy, jesteś głodny, ale ostatnią rzeczą, na którą masz ochotę, jest stanie godzinami przy kuchence, przydaje się przepis na szybką, łatwą i smaczną kolację. Koniecznie wypróbuj dziś ten przepis na szybkie spaghetti z cukinii z boczkiem. Przygotowanie jest bardzo proste, a szybkie i pyszne spaghetti z cukinii z boczkiem jest na stole!
Szybkie spaghetti z cukinii z boczkiem
Szarlotka z kruszonką jak u babci – pachnąca i delikatna
Czego będziemy potrzebować:
Składniki:
- 3 ząbki czosnku
- olej słonecznikowy – do smażenia
- 200 g boczku
Inne:
- 250 g spaghetti
- wrząca woda + sól + odrobina oleju
- masło – do smażenia
- 1 cukinia
- czarny pieprz – do smaku
- świeże liście bazylii – do smaku
- sól, wędzona papryka – do smaku
Do dekoracji i posypania:
- starty parmezan
Biorę 1 jajko, mąkę i mleko – te bułeczki są takie pyszne i puszyste.
Jak postępować:
1.
2.
3. W międzyczasie przygotuj garnek wrzącej, osolonej wody, dodaj odrobinę oleju i wrzuć spaghetti i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu – najlepiej al dente.
4. Podczas gdy spaghetti się gotuje, pokrój cukinię w cienkie paski i dodaj je na tę samą patelnię, na której smażył się boczek i czosnek – wymieszaj paski cukinii, następnie dopraw je czarnym pieprzem, a następnie dodaj smażony boczek i czosnek – kontynuuj mieszanie, gotuj na małym ogniu, a na koniec dodaj łyżkę wrzącej wody z ugotowanego spaghetti.
5. odcedzić spaghetti po ugotowaniu i dodać do składników na patelni – wymieszać i dodać świeże posiekane liście bazylii – wymieszać i posypać wędzoną papryką, solą i czarnym pieprzem – ponownie wymieszać i na koniec posypać startym parmezanem.
6. Podawaj z miłością i wspaniałym smakiem.
Przyjaciele, życzymy dobrego smaku!