Szukasz łatwej i smacznej inspiracji na weekendową kawę lub poczęstunek dla niespodziewanego gościa? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! A konkretnie, czekają na nas dziś błyskawiczne biszkopty!
Przepis jest naprawdę łatwy i szybki, nie trzeba się o nic martwić. Ogromną zaletą tego pysznego dania jest to, że potrzebujemy tylko tych kilku składników, które prawie zawsze masz w domu. Bułka jest również świetną propozycją na weekendowe śniadanie do łóżka, które z pewnością ucieszy każdego członka rodziny. Jeśli nie lubisz marmolady, możesz zastąpić ją czymś, co lubisz, na przykład śmietaną lub po prostu Nutellą. Ślinka już cieknie? W takim razie przygotujmy razem ten błyskawiczny, prosty i pyszny przysmak!
Doskonały przepis na roladę biszkoptową:
Co będzie potrzebne:
- 5 jajek
- 250 g zwykłej mąki
- 250 g cukru
- marmolada
- twaróg
Jak postępować:
1) Zacznij od oddzielenia białek od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę. W innej misce ubij żółtka z cukrem.
2) Stopniowo dodawaj mąkę do masy żółtkowej, po trochu. Ubijać do uzyskania gładkiej masy, a następnie ostrożnie dodać śnieg.
3) Przygotuj blachę do pieczenia i wyłóż ją papierem do pieczenia. Równomiernie rozprowadź na niej ciasto.
4) Piec w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika posmaruj jeszcze ciepłe ciasto dżemem i twarożkiem (możesz użyć czegoś innego, w zależności od gustu). Następnie zacznij wałkować. Następnie pozwól mu ostygnąć.