Czy chcielibyście spróbować trochę tej słonej dobroci zamiast słodkiej? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś przygotujemy nieodparty wieniec serowy nadziewany również szynką. Dzięki załączonemu foto przepisowi i wideo instrukcji przygotowanie tego smakołyku jest bardzo proste i oszczędza czas!
Czy przemówiliśmy do Was tą przystawką? Przygotujmy razem ten nieodparty wytrawny wieniec wypełniony szynką, serem i jajkiem!

Pyszny przepis na wieniec z sera:
Co będzie nam potrzebne:
- 400 g ciasta francuskiego
- 200 g eydam
- 2 gotowane jajka
- 120 g ogórków kiszonych
- 120 g szynki (junior)
- 1 jajko do posmarowania
Jak postępować:
1) Ciasto francuskie przeciąć na paski mniej więcej w połowie. Na drugiej połowie ułożyć starty ser.

2) Następnie dodać pokrojoną w kostkę szynkę i ogórki.

3) Teraz następuje warstwa startych gotowanych jaj i również startego sera.

4) Teraz wystarczy złożyć wycięte paski na drugą stronę.

5) Środek ciasta posmarować jajkiem.

6) Następnie wystarczy złożyć połowę ciasta w ten sposób.

7) Wierzch ponownie posmarować ubitym jajkiem.

8) Złożyć paski ciasta.

9) Na koniec z ciasta zrobić piękny wieniec jak ten i posmarować go płynem do mycia jaj.

10) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.
