Szukasz inspiracji na bezpretensjonalne, pachnące i chrupiące domowe wypieki? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś przygotujemy pyszne domowe bułeczki wypełnione mozzarellą. Dzięki załączonemu przepisowi fotograficznemu i przygotowanie tego przysmaku jest bardzo proste i oszczędzające czas.
Czy dotarliśmy do Was z tym domowym ciastem? Przygotujmy razem te pyszne domowe pączki z nadzieniem mozzarella !
Pyszny przepis na bułeczki z mozzarellą:
Co będzie nam potrzebne:
- 250 g mąki do domowego wypieku
- 20 g cebuli dymki
- 1 jajko
- 5 g drożdży
- 5 g soli
- 125 ml ciepłego mleka
- 120 g mozzarelli
- 20 g bułki tartej
- jajko do smarowania
Jak postępować:
1) W torebce z zamkiem błyskawicznym wymieszać mąkę, dymkę, jajko, drożdże, sól i ciepłe mleko.
2) Dokładnie wymieszać i odstawić tak do wyrośnięcia na 40 minut.
3) Następnie podzielić ciasto na około 8 części.
4) Poszczególne kawałki ciasta wykorzystać do uformowania właściwych kul z ciasta. Do każdej włożyć kawałek mozzarelli.
5) Grzyby wyłożyć na blasze do pieczenia i posmarować jajkiem do mycia i posypać bułką tartą.
6) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.