Jeśli masz gościa, który przychodzi i nie wiesz co ubijać na szybki deser, ten przepis dzisiaj jest dla Ciebie. Razem pokażemy Ci jak zrobić najszybszą szarlotkę o niesamowitym smaku. Wszystko czego potrzebujesz to dziesięć minut i cztery składniki. Zróbmy to.
Co będzie nam potrzebne:
- 3 jajka
- 150 g zwykłej mąki
- 200 g cukru
- 4 duże jabłka
Jak postępować:
1) Najpierw ubić jajka z cukrem i wymieszać z mąką w ciasto.
2) Jabłka umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki.
3) Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować masłem i dodać plasterki jabłek.
4) Ciasto wyłożyć warstwowo na jabłka i wygładzić. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Życzymy smacznego!