Jesteście miłośnikami jabłek? Jeśli tak, to ten przepis jest dla Ciebie. Pokażemy Ci jak przygotować niesamowitą szarlotkę. Jeśli uwielbiasz jeść szarlotkę i jesteś zapalonym kucharzem lub szefem kuchni, będziesz zachwycony tym nowym przepisem. Kiedy odkryjesz, jakie to proste, będziesz chciał przygotowywać ten przepis codziennie! Zobaczmy, co jest nam potrzebne i jak należy postępować.
Co będzie nam potrzebne:
- 3 jajka
- 100 g grubego cukru
- cukier waniliowy do smaku
- 150 g zwykłej mąki
- 8-10 g proszku do pieczenia
- 100 g roztopionego masła
Wejdź:
- 2 jabłka
- masło do posmarowania formy
- 4 łyżki cukru
Jak postępować:
1) W misce ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do uzyskania piany. Dodać roztopione masło, a na koniec przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
2) Jabłka umyć i usunąć rdzenie. Pokrój w kostkę.
3) W wysmarowanej masłem misce ułożyć warstwowo jabłka – dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Posypać wszystko cukrem.
4) Ciasto wylać na jabłka i wygładzić. Piec w nagrzanym piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie wyjmij ciasto z formy i odwróć na drugą stronę.
Życzymy smacznego!