Strona główna PRZEPISY Jabłka zetrzeć na tarce, zalać ciasto i piec 12 minut – świetny...

Jabłka zetrzeć na tarce, zalać ciasto i piec 12 minut – świetny deser do kawy

Szukasz szybkiego, a zarazem pysznego przepisu na deser do popołudniowej kawy? Jeśli tak, to koniecznie spróbuj tego już dziś. Pokażemy Wam jak w prosty sposób przygotować bardzo smaczną szarlotkę, którą może zrobić każdy. Przygotuj go jak najszybciej dla swoich przyjaciół i rodziny, na pewno pokochają go tak samo jak Ty.

ke kave 1


 

Do przygotowania szarlotki będziemy potrzebować:

  • 6 dużych jabłek
  • 5 łyżeczek cukru pudru
  • 1 opakowanie. 1 łyżka cukru waniliowego
  • 50 g orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka cynamonu

Na ciasto:

  • 3 jajka
  • 70-80 g grubego cukru (do smaku)
  • 150 g zwykłej mąki
  • 1 paczka 1 szklanka mąki w proszku 1 łyżka mąki 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 paczka 1 cukier waniliowy
  • 80 ml mleka

Do posypywania:

    • Cukier puder

 

Jak postępować:

1) Najpierw oczyścić jabłka i zetrzeć je na tarce. Doprawić je cukrem i postawić na ogniu. Sauté przez 2-3 minuty.

Jablka
Źródło.

2) Następnie dodać posiekane orzechy, cynamon, dobrze wymieszać i pozostawić masę do ostygnięcia.

Přidáme ořechy
Źródło.

3) Dla ciasta ubić jajka z cukrem do spienienia. Dodać mleko i na koniec przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.

Ingredience na těsto
Źródło.
Těsto na jablečný koláč
Źródło: Sama’s Offices- Ideas for Creatives

4) Ubić jednolite ciasto bez żadnych grudek. Schłodzoną masę jabłkową układać warstwowo na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wlać ciasto i rozprowadzić po całej powierzchni.

Recept na jablečný koláč ke kávě
Źródło.

5) Wstawić do piekarnika na 12 minut w temperaturze 180 stopni.

Recept na jablečný koláč ke kávě
Źródło.

6) Odwrócić za pomocą papieru do pieczenia i zwinąć w rulon. Potem wystarczy posypać cukrem pudrem i podawać.

Recept na jablečný koláč ke kávě
Źródło.

Życzymy Państwu dobrego smaku.

INSTRUKCJE WIDEO: