Dziś zrobimy mini scones razem z gładkim i puszystym kremem czekoladowym, który jest całkowicie gotowy w 25 minut! Tak, dobrze słyszysz. Jest to więc smakołyk, który świetnie nadaje się na poczęstunek dla niespodziewanego gościa. Ale to także świetna inspiracja na weekendowe śniadanie w łóżku, które z pewnością ucieszy każdego członka rodziny!
Czy ta przystawka przypadła Wam do gustu? Załóż więc czapkę szefa kuchni, chwyć za kuchenkę i zbierzmy się razem, aby przygotować pyszny i puszysty, kremowy deser, który jest gotowy w 25 minut!

Świetny przepis na mini babeczki:
Co będzie nam potrzebne:
- 500 g ciasta francuskiego
- 30 ml mleka
- 200 ml bitej śmietany 33%
- 400 ml śmietany do gotowania
- 200 g ciemnej czekolady
Jak postępować:
1) Zacząć od zrobienia równych kółek w cieście francuskim.

2) Umieścić na blasze do pieczenia i posmarować mlekiem.

3) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Po ostudzeniu przekroić wzdłuż.

4) Teraz krem. Używając miksera, ubij śmietanę.

5) Dodać ugotowaną śmietankę. Dokładnie ubij.

6) Następnie dodać roztopioną czekoladę. Jeszcze raz dokładnie ubić. Powinnaś uzyskać ładny i puszysty krem.

7) W ostatnim kroku wystarczy rozprowadzić krem na 1 części naszej rundy ciasta francuskiego i przykryć drugą częścią.

8) Na koniec posypać wierzch cukrem.
