Prosto, szybko i pysznie! Przygotuj ten pyszny deser dla swoich dzieci! Gwarantujemy, że będą zachwycone! Gratka dla młodszych i starszych. Pokochasz je!

- 350 g herbatników Petit Beurre
- 1 duży, dobrze dojrzały banan
- 2 łyżki miodu lub mleka skondensowanego
- 100 g czekolady
- płatki kokosowe – do dekoracji
1) Zmiel herbatniki za pomocą blendera lub robota kuchennego (w tym drugim przypadku włóż je do plastikowej torby, aby nie rozsypać ich po całym blacie kuchennym). Przełóż je do głębokiej miski.


2. Dodajemy zmiksowanego banana, miód lub mleko skondensowane i roztopioną widelcem czekoladę. Najpierw wymieszaj masę łyżką, a następnie ugniataj ją rękami. Powinna być lepka i elastyczna.


3) Włóż masę ciasteczkową do zamrażarki na 2-3 minuty, aby stała się mniej lepka.
4. Następnie uformuj je w kulki wielkości małego orzecha włoskiego lub mandarynki.

5. Kulki obtoczyć w płatkach kokosowych i ułożyć na talerzu.


6. Podawaj deser i ciesz się jego bajecznym smakiem!
