To ciasto jogurtowe jest idealne do porannej kawy i popołudniowej herbaty. Przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Jogurt można również zastąpić kefirem. Zobaczmy razem, jak przygotować ten deser. Zdecydowanie musisz jak najszybciej przygotować to ciasto dla swoich przyjaciół i bliskich. Wszyscy będą zachwyceni.

Co będzie nam potrzebne:
- 2 jajka
- 120 g grubego cukru
- 30 g masła
- 250 ml jogurtu białego lub kefiru
- 300 – 320 g – mąka zwykła
- 10 g proszku do pieczenia
- 100 g rodzynek
Jak postępować:
1) Jajka ubić z cukrem za pomocą trzepaczki. Dodać roztopione masło, jogurt i wymieszać.

2) Stopniowo dodawać mąkę i proszek do pieczenia, zagnieść gęste i jednolite ciasto.
3) Dodać rodzynki (lub inne suszone owoce) i ponownie wymieszać.
4) Ciasto przelać do formy do pieczenia (10 * 22 cm) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C na 30 – 35 minut.

5) Ciasto posypać cukrem pudrem.

Życzymy dobrego smaku!
Źródło przepisu: cookpad.com