Dzisiejszy przepis jest przeznaczony dla wszystkich miłośników prostych, ale bardzo smacznych deserów. Jeśli więc uwielbiasz waniliowe, kremowe desery, to ta fantastyczna bułeczka z waniliowym kremem i śmietaną jest właśnie dla Ciebie! Ta waniliowa pyszność przypadnie Ci do gustu dzięki szybkiemu i absolutnie prostemu sposobowi przygotowania. Jest gotowy w mniej niż godzinę. Jest to również doskonały poczęstunek dla niespodziewanych gości. Ta bułeczka z kremem waniliowym i śmietaną to doskonały pomysł na śniadanie do łóżka, który z pewnością zasmakuje wszystkim członkom rodziny.
Czy już się ślinisz? Załóż więc czapkę kucharską, weź do ręki kuchenkę i razem przygotujmy tę fantastyczną bułeczkę z kremem waniliowym!

Pyszny przepis na bułeczkę z kremem waniliowym:
Co będzie nam potrzebne:
Ciasto:
- 400 g mąki zwykłej
- 150 g cukru
- 100 g masła
- 7 łyżek stołowych mleka
- 1 jajko
- torebka proszku do pieczenia
- 1 saszetka cukru waniliowego
- odrobina skórki z cytryny
- szczypta soli
Krem:
- 600 ml mleka
- 2 saszetki budyniu waniliowego
- 200 g cukru
- 250 g kwaśnej śmietany
- sok z połowy cytryny
Jak postępować:
1) Zacznij od wymieszania mąki z proszkiem do pieczenia. Przesiej mąkę z mieszanką mąk. Następnie stopniowo dodawaj pozostałe składniki na ciasto. Dokładnie wymieszaj i wyrób na gładkie ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na co najmniej 20 minut.
2) Kontynuuj pracę z kremem. W klasyczny sposób przygotować krem z mleka, cukru i proszku budyniowego. Pozostawić do ostygnięcia. Następnie dodać kwaśną śmietanę i sok z cytryny. Dokładnie wymieszać.
3) Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na 2 części i rozwałkować na grubość około pół cm.
4) W następnym kroku przygotować blachę do pieczenia i oprószyć ją mąką. Połóż na nim pierwszy arkusz ciasta. Rozprowadź równomiernie krem waniliowy na cieście i przykryj drugim arkuszem ciasta.
5) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu udekoruj cukrem pudrem.