Strona główna PRZEPISY Pyszna tarta porzeczkowa, która rozpływa się na języku!

Pyszna tarta porzeczkowa, która rozpływa się na języku!

Szukasz smacznych, owocowych inspiracji do niedzielnej kawy lub chciałbyś już teraz spróbować czegoś nowego? W takim przypadku trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś wspólnie przygotujemy puszyste ciasto porzeczkowe, które będzie rozpływać się na języku! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie tego deseru jest absolutnie proste i nie trzeba się o nic martwić. Nie bójcie się więc zaangażować całej rodziny, w tym najmłodszych, dla których jest to świetna okazja do doskonalenia umiejętności w kuchni.

Czy dotarliśmy z tą dobrocią do Ciebie? Przygotujmy razem to puszyste ciasto porzeczkowe, które będzie rozpływać się na języku!

 

nadýchaný rybízový koláč, který se vám rozplyne na jazyku!
Źródło: youtube / Appetizing.tv-Baking Recipes

 


Pyszny przepis na ciasto porzeczkowe:

Czego potrzebujemy:

  • 180 g semoliny
  • 300 ml kefiru
  • 120 g zmiękczonego masła
  • 70 g cukru kryształu
  • 2 jajka
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 10 g cukru waniliowego
  • 200 g czarnych porzeczek
  • 20 g skrobi kukurydzianej

Jak postępować:

1) Na początku wymieszać ze sobą zmiękczone masło, cukier i cukier waniliowy. Ubijać mikserem do uzyskania gładkiej konsystencji.

nadýchaný rybízový koláč, který se vám rozplyne na jazyku!
Źródło.
2) Następnie dodać pojedyncze jajka, dokładnie je ubijając.

[caption id="attachment_97582" align="aligncenter" width="733"]nadýchaný rybízový koláč, který se vám rozplyne na jazyku! Źródło: youtube / Appetizing.tv-Baking Recipes

3) Przygotować drugą miskę, w której wymieszać kefir i kaszę manną. Dokładnie wymieszać.

nadýchaný rybízový koláč, který se vám rozplyne na jazyku!
Źródło: youtube / Appetizing.tv-Baking Recipes

4) Odstawić na 15 minut i dodać do pierwszej mieszanki wraz z proszkiem do pieczenia.

nadýchaný rybízový koláč, který se vám rozplyne na jazyku!
Źródło: youtube / Appetizing.tv-Baking Recipes

5) Wszystko dokładnie wymieszać.

nadýchaný rybízový koláč, který se vám rozplyne na jazyku!
Źródło: youtube / Appetizing.tv-Baking Recipes

6) W następnym kroku wymieszać porzeczki ze skrobią kukurydzianą.

nadýchaný rybízový koláč, který se vám rozplyne na jazyku!
Źródło: youtube / Appetizing.tv-Baking Recipes

7) Następnie wymieszać porzeczki z naszym ciastem. Wszystko dokładnie wymieszać.

nadýchaný rybízový koláč, který se vám rozplyne na jazyku!
Źródło: youtube / Appetizing.tv-Baking Recipes

8) Ciasto wyłożyć na blachę i równomiernie rozprowadzić.

nadýchaný rybízový koláč, který se vám rozplyne na jazyku!
Źródło: youtube / Appetizing.tv-Baking Recipes

9) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

nadýchaný rybízový koláč, který se vám rozplyne na jazyku!
Źródło: youtube / Appetizing.tv-Baking Recipes
nadýchaný rybízový koláč, který se vám rozplyne na jazyku!
Źródło: youtube / Appetizing.tv-Baking Recipes

INSTRUKCJE WIDEO DOTYCZĄCE PUSZYSTEGO CIASTA RYŻOWEGO: