Pyszny deser dla wszystkich chocoholików. Ten pyszny mus czekoladowy z bitą śmietaną i herbatnikami jest łatwy w przygotowaniu, więc każdy sobie z nim poradzi. A do tego nie wymaga wielu składników – wystarczą tylko 3!

Mus czekoladowy z bitą śmietaną i herbatnikami
- 100 g ciemnej czekolady (lub połączenie mlecznej i ciemnej czekolady)
- 300 ml bitej śmietany
- 100 g herbatników kakaowych
- Ciastka kakaowe pokruszyć lub połamać na mniejsze kawałki.
- Posiekaj czekoladę na mniejsze kawałki i umieść w dużej szklanej misce. Umieść go w kąpieli wodnej.
- Do czekolady dodaj 50 ml bitej śmietany. Pozostawić do roztopienia, wymieszać, wyjąć z kąpieli wodnej i ostudzić.
- Ubić pozostałą śmietanę.
- Dodaj połowę bitej śmietany do czekolady i ubijaj, aby powstał mus czekoladowy.
- Przygotuj szklanki, a następnie nałóż do nich warstwę musu czekoladowego, pokruszonych ciasteczek i bitej śmietany.
- Przygotowane słoiki wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
.