Jeśli jesteś miłośnikiem deserów z kremem i śmietaną, to ten przepis jest dla Ciebie! Dziś wspólnie przygotujemy boski kremowy deser, który sprawi, że w waszych domach będzie się kurzyło. Ten pyszny deser z pewnością przypadnie Ci do gustu również ze względu na łatwość i szybkość przygotowania. To kolejna wspaniała inspiracja do niedzielnej kawy.
Czy już ci się ślinka kręci? Załóż więc czapkę szefa kuchni, weź do ręki kuchenkę i przygotujmy razem ten boski kremowy deser!

Przepyszny przepis na kremowy deser:
Czego potrzebujemy:
Ciasto:
- 4 łyżki stołowe mąki półgrubej
- 4 żółtka
- 1,5 łyżki masła
- 1,5 łyżki cukru
- 1 saszetka proszku do pieczenia
- 250 g jogurtu białego
krem:
- 5 łyżek twarogu
- 4 białka jaj
- 2 łyżki stołowe cukru
- sok z 1 cytryny
- 1 łyżka mleka
Jak postępować:
1) Zacznij od wymieszania mąki z cukrem i proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodawaj jogurt, masło i żółtka. Wszystko dokładnie wymieszać. Uformuj ładne ciasto, zawiń je w folię i włóż do lodówki na około godzinę.
2) Kontynuuj pracę z kremem. Wymieszaj twarożek z sokiem z cytryny, mlekiem i 2 łyżkami cukru. Wymieszaj i ostrożnie dodaj białko jajka.
3) Ciasto wyjęte z lodówki podzielić na 2 połowy. Połóż pierwszą część na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ciasta rozsmarować krem budyniowy. Rozprowadź równomiernie, a następnie nałóż na krem drugą część ciasta.
4) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut. Po wyjęciu z piekarnika i ostygnięciu posypać cukrem pudrem.