Miłośnicy mięsa, uwaga! Dziś przygotujemy pyszne domowe klopsiki z mięsem mielonym, warzywami i serem. Jest to przystawka, która dzięki swojej konsystencji jest doskonałą propozycją przekąski na uroczystości i przyjęcia. Przygotowanie jest również bardzo proste dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo.
Czy dotarliśmy dziś do Ciebie z tym smakołykiem? Załóż więc czapkę kucharską, weź kuchenkę i przygotujmy te pyszne domowe klopsiki z mięsem mielonym, warzywami i serem.

Pyszny przepis na domowe wieńce grzybowe z mięsem mielonym:
Co będzie nam potrzebne:
Ciasto:
- 500 g mąki zwykłej
- 8 g drożdży suszonych
- 10 g cukru
- 50 ml oliwy z oliwek
- 300 ml ciepłej wody
napełnianie:
- 250 g mięsa mielonego
- 1 pomidor
- 100 g cebuli
- 70 g czerwonej papryki
- 70 g zielonej papryki
- 20 g pietruszki
- 15 g oleju
- 50 ml przecieru pomidorowego
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 5 g słodkiej papryki
- 5 g kminku
- 150 g sera mozzarella
Jak postępować:
1) Wymieszać wodę, drożdże i cukier. Wszystko razem wymieszać.

2) Następnie dodać mąkę, a na końcu olej i wyrobić gładkie ciasto.


3) Pozostawić ciasto do wyrośnięcia na 40 minut.
4) Po upływie tego czasu i wyrośnięciu ciasta zaczynamy formować nasze pojedyncze bochenki.

5) W ten sposób uformować bochenki.

6) W kolejnym kroku wymieszać wszystkie powyższe składniki na nadzienie.

7) Gdy skończymy, zaczynamy rozprowadzać masę na przygotowane bochenki.
8) Posmarować białkiem jaja zmieszanym z mlekiem.

9) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.
10) Po upłynięciu tego czasu wyjąć blachę z piekarnika i dodać na wierzch mozzarellę. Następnie włóż z powrotem do piekarnika i piecz przez kolejne 5 minut.

