Dziś zrobiłam szybkie i pyszne pączki z mlekiem skondensowanym! Ich przepis jest niezwykle prosty i składa się tylko z trzech głównych składników. Takie śniadanie z pewnością zasmakuje każdemu!

Co będzie nam potrzebne:
- 2 jajka
- 200 g mleka skondensowanego
- 1/3 łyżeczki soli
- 8 g cukru waniliowego
- około 330 g mąki zwykłej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- olej – do smażenia
Jak będziemy postępować:
W głębokiej misce wymieszaj trzepaczką jajka, mleko skondensowane, sól i cukier waniliowy.
2. Stopniowo dodawaj przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Wyrobić gładkie, jednolite, miękkie i nieklejące się ciasto.

3. Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na grubość 5-7 mm.
4. Z okrągłego kształtu wytnij kółka.

5. Smażyć pączki w dużej ilości gorącego oleju na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron.
6. Przełóż je na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi, aby usunąć nadmiar oleju.

7. Po lekkim ostudzeniu posypać je cukrem pudrem.
8. Podawaj pączki z herbatą lub kawą!
Życzymy Wam, abyście dobrze smakowali.