Mamy świetną wskazówkę, jak zrobić szybką i smaczną przekąskę! Dzisiaj przygotujemy biszkoptowy deser z kremem podawany w szklance. Przygotowanie tego pysznego deseru jest bardzo proste i nie wymaga wiele czasu. Jeśli więc Ty lub Twoje dzieci jesteście głodni, to jest to właściwy wybór!
Czy udało nam się dotrzeć do Ciebie z tą dobrocią? Przygotujmy razem ten kremowy deser z herbatnikami podawany w szklance!

Wspaniały przepis na ciasteczkowy deser w słoiku:
Czego potrzebujemy:
podstawa:
- 250 g herbatników
- 10 ml mleka
- Nutella
Krem:
- 30 ml mleka
- 3 żółtka
- 1 torebka budyniu waniliowego
- 5 g masła
- 3 łyżki stołowe cukru
- 5 g czekolady
Na górze:
- 200 ml śmietany
- 200 g cukru
- czekolada
- mielone orzechy laskowe
Jak postępować:
1) Na małym ogniu wymieszać żółtka, budyń i mleko na krem. Mieszaj, aż masa zgęstnieje. Gdy masa ostygnie, dodać masło i cukry.
2) Wyłóż szklanki lub kubki herbatnikami, które możesz zwilżyć mlekiem, a następnie połamać na mniejsze kawałki.
3) Nutellę podgrzać w kąpieli wodnej i równomiernie wyłożyć na herbatniki. Następnie nałożyć połowę kremu budyniowego, a potem kolejny poziom herbatników.
4) Następnie roztopić czekoladę w kąpieli wodnej i wymieszać z resztą śmietanki. Dokładnie wymieszać i wyłożyć na warstwę herbatników.
5) W ostatnim kroku ubić śmietanę z cukrem i wyłożyć na warstwę czekoladową. Na koniec posypujemy orzechami i wstawiamy do lodówki na około 4 godziny, aby deser ładnie zastygł.