Orzeźwiająca bomba cytrynowa, która jest bezkompromisowo chłodna nawet w najgorętsze dni. Przygotuj je jak najszybciej. Na pewno Ci się spodoba.

Syrop cukrowy:
- 1 filiżanka cukru granulowanego
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka soku z cytryny
- 4 łyżki skórki cytrynowej
- 1 filiżanka cytrynowego radlera
Doprowadzić wodę i cukier do wrzenia. Gdy cukier się rozpuści, zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia.
2. Umyj 4 duże cytryny i zetrzyj drobno skórkę. Wycisnąć z nich sok i przecedzić przez sito. W szczelnie zamykanej miseczce wymieszaj sok z cytryny, skórkę i ostudzony syrop cukrowy. Zamknij miskę i odstaw na noc do lodówki.
3. Dodaj świeżo otwarty radler do schłodzonej mieszanki i przechowuj w zamrażarce przez około 1 godzinę. Następnie wymieszaj częściowo zamrożony sorbet za pomocą łyżki i włóż z powrotem do zamrażarki na co najmniej 4 godziny.
Nasza rada: Jeśli sorbet jest zbyt zamrożony, po godzinie można go wymieszać. Przełożyć do blendera, zmiksować i dalej zamrażać.