Szukasz świetnego przepisu, którym możesz poczęstować rodzinę w ten weekend? Spróbuj tego przepisu na nadziewane roladki wieprzowe. Wypełnione są bekonem, serem, piklami i suszonymi pomidorami. Są naprawdę smaczne i proste w przygotowaniu. Ponadto można w nich wykorzystać wszystkie resztki składników, jakie znajdują się w kuchni.
Niewiele osób lubi spędzać godziny na przygotowywaniu obiadu w kuchni. Ten przepis nie tylko sprawi Ci przyjemność, ale możesz także zmieniać składniki, dostosowując je do swoich upodobań i możliwości. Przyjrzyjmy się wspólnie, co będzie nam potrzebne i jak należy to przygotować.
To, co będzie potrzebne do przygotowania nadziewanych roladek wieprzowych:
- plastry schabu lub karkówki (w zależności od liczby osób)
- Musztarda Dijon
- plastry bekonu (takie same jak plastry mięsa)
- ogórki kiszone
- suszone pomidory
- cebula
- ser twardy
- mąka zwykła
- grzyby
Jak postępować:
1) Ułożyć kromki obok siebie, przykryć folią spożywczą i za pomocą tłuczka poklepać obie strony. Następnie posolić, popieprzyć i natrzeć z jednej strony musztardą Dijon.
2) Twardy ser pokroić na małe kawałki, cebulę w grubsze półpierścienie, a ogórki w paski.
3) Na każdym plastrze mięsa położyć plaster bekonu, kawałek sera, suszonego pomidora, cebulę i ogórka. Posypać ziołami lub pieprzem do smaku.
4) Następnie zwinąć kromki i spiąć wykałaczką. Obtocz każdy kawałek w mące i delikatnie uformuj w dłoniach.
5) Smażyć na patelni. Podsmażone kawałki przełożyć do rondla, zalać wodą, dodać grzyby i rozmaryn, a następnie gotować na wolnym ogniu do miękkości, około 30-40 minut.
Życzymy dobrego smaku!
Czy wypróbowałeś już ten wspaniały przepis? Podziel się z nami wynikami. Zrób zdjęcie swojego dzieła i wyślij je do nas na adres [email protected]
. Dziękuję
INSTRUKCJE WIDEO DOTYCZĄCE NADZIEWANYCH ROLADEK WIEPRZOWYCH:
„.
Podziel się tym przepisem na nadziewane roladki wieprzowe ze znajomymi! Jestem pewna, że im też się spodoba.