Większość ludzi uwielbia pikantne kanapki! Spróbuj je również przygotować i rozpieść swoją rodzinę czymś pysznym. Te mini podpłomyki z salami, cebulą i musztardą są szybkie i łatwe do przygotowania.

Mini podpłomyki z salami, cebulą i musztardą:
- 250 g ciasta nie drożdżowego (bez drożdży)
- 150 g wędzonego salami
- 1 czerwona lub biała cebula
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżeczka cukru
- 5 g świeżych warzyw
Odczekać, aż ciasto francuskie się rozmrozi. Następnie rozwałkuj ciasto na posypanej mąką stolnicy na prostokątny płat o grubości 3-4 mm i pokrój go na 6 równych części.

2. Z kawałków ciasta uformuj 6 mini ciastek i umieść je w foremkach do muffinek.

Pokroić salami na kawałki. Umieścić w przygotowanych mini torcikach.


4. Piec mini ciastka z salami przez 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

5. W międzyczasie pokrój cebulę w półksiężyce i podsmaż ją na suchej patelni, aż zacznie brązowieć (uważaj, aby jej nie przypalić). Następnie dodaj na patelnię cukier i karmelizuj cebulę przez kilka minut, często mieszając.

6. Gdy mini ciastka lekko ostygną, dodaj musztardę (dostosuj jej ilość do smaku, ale uważaj, aby nie przesadzić).

7. Następnie dodaj do placków karmelizowaną cebulę.

8. Udekoruj mini placuszki pokrojonymi warzywami i podawaj z doskonałym smakiem!

Přejeme dobrou chuť!
Jeśli spodobał Ci się ten przepis, podziel się nim z przyjaciółmi! Może ci się spodobać: Pieczone klopsiki – bajeczne danie, które potrafi zaskoczyć każdego.