W dzisiejszym artykule przygotujemy wspaniałą kremówkę karmelową, którą pokochają wszyscy. Jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu, więc nawet początkujący może go upiec. Przygotuj ją jak najszybciej dla swoich przyjaciół. Zróbmy to.
Co będzie nam potrzebne:
na karmelu:
- 1 filiżanka cukru granulowanego
krem:
- 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego
- 3 jajka
- 300 ml mleka
ciasto:
- 1 średnia marchew
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 szklanki cukru
- 2 całe jaja
Dalej do ciasta:
- 1 szklanka mąki pszennej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Jak postępować:
1) Cukier wsypać do brytfanny i pozostawić do rozpuszczenia. Następnie posmaruj boki formy roztopioną masą karmelową.
2) Mleko skondensowane, jajka i mleko wlać do blendera – mieszać przez około 2 minuty.
3) Masę wylać na masę karmelową.
4) Przygotować marchewkowe nadzienie/polewę.
5) Marchew oczyścić, pokroić w krążki, dodać jajka, cukier, olej i wymieszać.
5) Brytfannę umieścić w większej misce i wlać do niej wodę.
6) Formę przykryć pokrywką lub folią aluminiową i piec w średnio nagrzanym piekarniku przez około godzinę.
7) Pozostawić do lekkiego ostygnięcia, odwrócić i wyjąć z formy.
INSTRUKCJE WIDEO:
Źródło przepisu: top cozinha