Szukasz smacznej nowości do popołudniowej kawy? Czy uwielbiasz smak czekoladowych deserów? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś wspólnie przygotujemy biszkopty z puszystym kremem czekoladowym. Przygotowanie tego smakołyku jest niezwykle proste dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo. Nie bój się więc angażować nawet najmłodszych domowników!
Czy udało nam się dotrzeć do Ciebie z tą dobrocią? Załóż więc czapkę szefa kuchni, weź kuchenkę i przygotujmy razem ten pyszny tort biszkoptowy z puszystym kremem czekoladowym!
Pyszny przepis na biszkopty:
Co będzie nam potrzebne:
podstawa:
- Długie herbatniki (biszkopty)
- 200 ml mleka
do śmietany:
- 300 g mąki zwykłej
- 120 g masła
- 150 g cukru
- 1 L mleka
- 200 g ciemnej czekolady
- czekolada mleczna (do posypania)
Jak postępować:
1) Zacznij od namoczenia herbatników w mleku.
2) Następnie ułożyć ja na dnie tortownicy.
3) Teraz przygotuj krem. Roztopić masło na małym ogniu. Następnie dodać mąkę.
4) Wymieszać i dodać mleko z cukrem. Mieszaj, aż masa zacznie gęstnieć. Następnie odstawić na bok.
5) Dodać ciemną czekoladę i za pomocą ręcznego miksera wmieszać ją do naszej masy. Powinien powstać ładny, puszysty krem.
6) Gdy krem jest już gotowy, połowę rozsmarowujemy na ciasteczkowej podstawie. Dokładnie wygładzić.
7) Następnie druga warstwa ciasteczek namoczonych w mleku.
8) Na wierzch ciastek wyłożyć resztę kremu.
9) Na koniec zetrzeć na wierzch mleczną czekoladę i wstawić ciasto do lodówki na 2 godziny, aby ładnie zastygło.