Szukasz smacznych, bez pieczenia smakołyków do weekendowej kawy? W takim razie ten przepis jest właśnie dla Ciebie! Dziś wspólnie przygotujemy luksusową roladę biszkoptową z puszystym kremem. Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie tego smakołyku bez pieczenia jest bardzo proste i nie wymaga dużo czasu.
Czy już zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę kucharską, weź kuchenkę i przygotujmy razem ten luksusowy biszkopt z puszystym kremem!
Pyszny przepis na roladę biszkoptową z kremem:
Co będzie nam potrzebne:
- długie herbatniki
- kawa
- 300 ml mleka
- 1 torebka budyniu waniliowego
- 80 g cukru
- 150 g mascarpone
Jak postępować:
1) Zacznij od namoczenia herbatników w zaparzonej kawie. Następnie ułóż je na arkuszu folii spożywczej. Włóż je do lodówki na 30 minut.
2) Na małym ogniu zacząć gotować budyń w klasyczny sposób.
3) Do ostudzonego budyniu dodać mascarpone i dokładnie wymieszać.
4) Powstały krem rozprowadzić na babeczkach i wygładzić.
5) Używając folii, zacząć zwijać deser.
6) Teraz wstawić roladę do lodówki na 1 godzinę, aby ładnie stwardniała.
7) Na koniec udekorować kakao.
INSTRUKCJA WIDEO DLA BISZKOPTU Z KREMEM:
Featured_image: https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/03/luxusni-piskotova-rolada-s-nadychanym-kremem-inspirace-na-skvely-nepeceny-dezert-e1646815269680.png
Zdroj_origin: https://primainspirace.cz/2022/03/15/piskotova-rolada-se-smetanou/