Przygotuj te pyszne i szybkie czekoladowe kulki MARGOT z popularnego deseru Margot. Są pyszne i gotowe od razu, będą niesamowicie wyglądać na imprezowym stole. Gwarantujemy, że pokocha je cała Twoja rodzina.
Zapoznaj się z procedurą i zacznij się przygotowywać.
Co będzie nam potrzebne:
- 60 g masła
- 50 ml wody
- 100 g mleka w proszku
- 50 g cukru z semoliny
- 50 g startego kokosa + kokos do obłożenia
- orzechy laskowe
- 2 szt. batonów Margot (1 szt. = 100 g)
Do powlekania:
- Posiekane niesolone orzechy ziemne lub włoskie
- Czekolada i trochę cera
Jak postępować:
1) Wodę, masło i cukier wymieszać w rondlu, doprowadzić do wrzenia i pozwolić się roztopić.
2) Laski margot rozgnieść lub zetrzeć na tarce i dodać do tej mieszanki razem z mlekiem w proszku i kokosem. Pozostawić na płomieniu i mieszać, aż wszystkie składniki się połączą.
3) Zdjąć z ognia i pozostawić mieszaninę do ostygnięcia.
4) Przygotowane ciasto uformować w kulki i w środku zawinąć orzech włoski.
Przygotuj polewę:
5) W misce roztopić czekoladę z Cero. Gdy masa będzie płynna, dodajemy posiekane orzechy włoskie, a następnie obtaczamy w niej kulki.
6) Schłodzić na blasze z papierem do pieczenia do zastygnięcia, a następnie podawać w ozdobnych babeczkach.
Piłki MARGOT są gotowe! Życzymy smacznego!
VIDEO GUIDE:
Źródło przepisu: حلويات إقتصادية و راقية