Koniecznie zróbcie ten przepis na panierowane placki mince w ziemniaczanej skórce. Są naprawdę pyszne i smakowite. Przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Nie czekaj na nic i zacznij działać!
Co będzie nam potrzebne:
- 500 g gotowanych ziemniaków
- 400 g mięsa mielonego
- 1 jajko
- 1 cebula
- 5 g soli
- 2 g czarnego pieprzu
- 100 g sera
- 100 g kwaśnej śmietany
- 1/2 pęczka koperku
Jak będziemy postępować:
1) Na blasze o wymiarach 20 X 30 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, zetrzeć ugotowane ziemniaki na placki obok siebie.
2. Do miski włożyć mięso mielone, jajka, sól i pieprz i wymieszać rękami.
3. Dodajemy drobno posiekaną cebulę i ponownie mieszamy.
4. Na wierzchu startych placków ziemniaczanych ułożyć masę mięsną.
5. Do miski włożyć kwaśną śmietanę, starty ser, posiekany koperek i wymieszać łyżką.
6. Taką mieszankę ułożyć w środku patyczków na wierzchu mieszanki mięsnej.
7. Piecz je w nagrzanym piekarniku przez 35 minut w temperaturze 180°C.
8. Po upływie czasu sprawdź, czy są ugotowane i jeśli tak, wyjmij je z piekarnika.
9. Jako dodatek można wybrać sałatkę warzywną ze świeżymi warzywami lub do wyboru.
10. Służ im z miłością i łaską.
11. Bon appetit!