Strona główna PRZEPISY Tani i szybki w przygotowaniu przepis na wspaniałe mleczne ciasto

Tani i szybki w przygotowaniu przepis na wspaniałe mleczne ciasto

Dziś wspólnie przygotujemy przysmak w postaci pysznego, mlecznego ciasta! Przygotowanie tego przysmaku jest bardzo proste i oszczędzające czas. To głównie zasługa załączonego przepisu ze zdjęciami oraz instrukcji wideo.

Czy dotarliśmy do Was z tą smakowitą inspiracją? Przygotujmy wspólnie ten przysmak w postaci pysznego mlecznego ciasta!

vyzkoušejte tuto delikatesu v podobě skvělého, mléčného koláče!
Źródło: youtube/Appetizing.tv-Baking Recipes

Pyszny przepis na ciasto mleczne:

Co będzie nam potrzebne:

  • 4 jajka
  • 230 g cukru
  • 230 ml oleju
  • 250 ml mleka
  • 480 g mąki zwykłej
  • sól
  • 16 g proszku do pieczenia
  • 150 g mleka skondensowanego
  • 15 g posiekanych migdałów

Jak postępować:

1) Jajka ubić z cukrem.

vyzkoušejte tuto delikatesu v podobě skvělého, mléčného koláče!
Źródło: youtube/Appetizing.tv-Baking Recipes

2) Dodać olej i mleko.

vyzkoušejte tuto delikatesu v podobě skvělého, mléčného koláče!
Źródło: youtube/Appetizing.tv-Baking Recipes

3) Na koniec dodać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Ubijaj dokładnie, aż powstanie ładne, gładkie ciasto.

vyzkoušejte tuto delikatesu v podobě skvělého, mléčného koláče!
Źródło: youtube/Appetizing.tv-Baking Recipes

4) Ciasto wylać do swojej natłuszczonej szklanej patelni.

vyzkoušejte tuto delikatesu v podobě skvělého, mléčného koláče!
Źródło: youtube/Appetizing.tv-Baking Recipes

5) W ten sposób nakładać UGOTOWANE mleko skondensowane.

vyzkoušejte tuto delikatesu v podobě skvělého, mléčného koláče!
Źródło: youtube/Appetizing.tv-Baking Recipes

6) Wierzch posypać migdałami.

vyzkoušejte tuto delikatesu v podobě skvělého, mléčného koláče!
Źródło: youtube/Appetizing.tv-Baking Recipes

7) Piec w temperaturze 170 stopni przez około 50 minut.

vyzkoušejte tuto delikatesu v podobě skvělého, mléčného koláče!
Źródło: youtube/Appetizing.tv-Baking Recipes

INSTRUKCJE WIDEO DLA WSPANIAŁEGO CIASTA MLECZNEGO: