Szukasz inspiracji na smaczny i bezpretensjonalny deser? Czy powinno to być coś z dżemem jabłkowym? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś wspólnie zrobimy pyszne, chrupiące sakiewki wypełnione dżemem jabłkowym! Dzięki załączonemu fotoprzepisowi i instrukcjom wideo przygotowanie tego przysmaku jest bardzo proste i oszczędza czas.
Czy dotarliśmy do Ciebie z tą dobrocią? Przygotujmy razem te pyszne, chrupiące ptysie z nadzieniem jabłkowym!
Pyszny przepis na sakiewki z nadzieniem:
Co będzie nam potrzebne:
- 500 g zwykłej mąki
- 10 g suszonych drożdży
- 200 ml mleka
- 100 g cukru kryształu
- 1 jajko
- 100 g masła
- dżem jabłkowy
Jak postępować:
1) Wymieszać mąkę, cukier, drożdże, jajka i mleko.
2) Wyrobić ładne gładkie ciasto i pozostawić do wyrośnięcia na 60 minut pod ręcznikiem do herbaty.
3) Następnie podzielić na około 10 równych kawałków.
4) Każdy kawałek rozwałkować i wyciąć na kształt prostokąta.
5) Teraz wytnij swoje indywidualne paski.
6) Na środku rozprowadzić dżem jabłkowy.
7) Teraz poszczególne paski złożyć na siebie.
8) Umieścić na blasze do pieczenia i posmarować jajkiem.
9) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.