Podaruj sobie filiżankę gorącej herbaty lub ulubionej kawy, wtul się w rodzinę i zaspokój swój apetyt na słodycze. Ten przepis na domowe czarno-białe bułeczki z kakao to właśnie bilet. Smaczny przysmak, do którego będziesz potrzebować tylko kilku składników.
2. Ciasto podzielić na 2 części.
3. Do jednej części ciasta włożyć kakao, zagnieść, aby uzyskać kakaowe ciasto i posmarować je olejem.
4. Do klasycznego gładkiego ciasta dodajemy mąkę i wyrabiamy rękami. Posmarować olejem, przykryć folią i pozostawić w ciepłym miejscu do odpoczynku na 40 minut.
5. Następnie klasyczne ciasto dzielimy na 12 części i formujemy z nich bułeczki.
6. To samo zrobić z ciastem kakaowym i powtórzyć proces.
7. Przykryj je i pozwól im odpocząć.
8. Następnie rozwałkowujemy ciasto i układamy jedno na drugim.
9. Ciasto kroimy na trzy ćwiartki i każdy cienki plasterek formujemy w wiatraczek.
10. Ułóż je na blasze z papierem do pieczenia, przykryj ręcznikiem do herbaty i pozwól im odpocząć przez 15 minut.