Słodkie ciasteczka z ciasta francuskiego nigdy nie zawodzą. Spróbuj tych chrupiących sakiewek z ciasta francuskiego ze słodkim nadzieniem jabłkowym.

- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 3 jabłka
- 2 opakowania cukru waniliowego
- mielony cynamon
- jajko do smarowania
1) Rozgrzać piekarnik do 180°C i wyłożyć blachę papierem do pieczenia.
2. Jabłka obrać i grubo zetrzeć na tarce. Dodaj cukier waniliowy i mielony cynamon do smaku.
3. Ciasto francuskie dzielimy na pół i rozwałkowujemy na cienki arkusz. Ciasto pokroić na większe kwadraty. Na każdy kwadrat nałożyć łyżkę nadzienia jabłkowego i złożyć ciasto tak, aby powstał trójkąt. Docisnąć brzegi do siebie – można użyć do tego widelca.
Nasza rada: Nie musisz kupować ciasta francuskiego w sklepie – możesz je zrobić w domu. Zainspiruj się naszym przepisem na domowe ciasto francuskie.
4. Przygotowane bochenki ułóż na blasze i posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku przez około 20 minut.

























