Strona główna PRZEPISY Puszysta i niesamowicie soczysta szarlotka z miodem!

Puszysta i niesamowicie soczysta szarlotka z miodem!

W tym artykule przygotujemy puszystą i niesamowicie soczystą szarlotkę z miodem!

Šťavnatý jablečný koláč s medem
Źródło: retete-usoare.eu

Soczysta szarlotka z miodem

  • 1-2 jabłka
  • 3 jajka
  • 300 g cukru pudru
  • 8 g cukru waniliowego
  • 100 ml rafinowanego oleju słonecznikowego
  • 180 ml mleka
  • 300 g mąki
  • 18 g proszku do pieczenia
  • 1-2 łyżki płynnego miodu

[jak_will_we_proceed]

1) Jajka, cukier puder i cukier waniliowy ubić mikserem, aż masa będzie puszysta, objętościowa i biaława.

Šťavnatý jablečný koláč s medem
Źródło: retete-usoare.eu

2. Dodać rafinowany olej słonecznikowy i mleko. Wymieszać za pomocą miksera na niskich obrotach.

3. Stopniowo (w dwóch etapach) dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Za każdym razem mieszać do uzyskania gładkiej masy na niskich obrotach miksera.

Šťavnatý jablečný koláč s medem
Źródło: retete-usoare.eu

4. Ciasto przenieść na prostokątną blachę (20 x 30 cm) wyłożoną folią lub papierem do pieczenia. Rozprowadzić równomiernie.

Šťavnatý jablečný koláč s medem
Źródło: retete-usoare.eu

5. Obierz jabłka i usuń rdzenie za pomocą specjalnego narzędzia. Następnie pokrój je w cienkie krążki.

Šťavnatý jablečný koláč s medem
Źródło: retete-usoare.eu

6. Ułóż je na powierzchni ciasta.

Šťavnatý jablečný koláč s medem
Źródło: retete-usoare.eu

7. Ciasto piec przez 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Sprawdź, czy jest gotowy do użycia za pomocą wykałaczki.

8. Pozwól im lekko ostygnąć, następnie zdejmij je z patelni i odklej folię lub papier z powierzchni. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

Šťavnatý jablečný koláč s medem
Źródło: retete-usoare.eu

9. Następnie posmaruj je miodem za pomocą silikonowego pędzelka.

Šťavnatý jablečný koláč s medem
Źródło: retete-usoare.eu

10. Pokrój ciasto i podawaj!

Šťavnatý jablečný koláč s medem
Źródło: retete-usoare.eu