Szukasz inspiracji na popołudniową kawę, ale nie chcesz spędzać zbyt wiele czasu w kuchni? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś zrobimy razem najprostszą szarlotkę, którą w dodatku możecie mieć gotową w 15 minut! Przygotowanie jest absolutnie proste dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo!
Czy już zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę szefa kuchni, chwyć za kuchenkę i zróbmy razem tę pachnącą szarlotkę!

Pyszny przepis na najłatwiejszą szarlotkę:
Co będzie nam potrzebne:
- 3 jajka
- 70 g cukru kryształu
- 10 g cukru wan.
- 200 g zwykłej mąki
- 10 g proszku do pieczenia
- 120 g masła
- 350 g jabłek
- 25 g cukru kryształu
- 3 g cynamonu
Jak postępować:
1) Zacząć od obrania i pokrojenia jabłek.

2) Kawałki jabłek umieścić w formie do pieczenia, którą wyłożyliście papierem do pieczenia.

3) Posypać cukrem i cynamonem.

4) Tymczasem w misce ubić jajka z cukrem i wanilią.

5) Ubić razem i dodać mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie dokładnie ubić.

6) Na koniec do naszej masy dodać roztopione masło. Ubijamy, aby uzyskać ładne, gładkie ciasto.

7) Ciasto wyłożyć warstwowo na jabłka i wygładzić.

8) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.


























