Ten przepis przydaje się zawsze, gdy za rogiem czeka gość, a Ty nie masz przygotowanego żadnego deseru. Pokażemy Wam jak przygotować biszkoptową szarlotkę! To soczysta i wyjątkowo lekka szarlotka z prostym przepisem. Zróbmy to!

Apple Biscuit Pie (przepis z kubka)
Ciasto:
- 3 jajka
- 1 filiżanka cukru kryształu
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki oleju
- 1 szklanka zwykłej mąki
- 1/2 opakowania proszku do pieczenia
Nadzienie jabłkowe:
- 1 kg jabłek
- 1 opakowanie cukru cynamonowego
- 1 łyżka Golden Cob
- 1 dl wody
1) Jabłka oczyścić i zetrzeć na tarce. Dodać cukier z cynamonem i wymieszać. Jeśli jabłka są kwaśne, dodajemy cukier granulowany.
2. Jabłka przenieść na głębszą patelnię. Złote kolby wymieszać w wodzie, dodać do jabłek i krótko zagotować.
3. Całe jajka wymieszać z cukrem granulowanym. Dodać mleko i olej. Dobrze wymieszać.
4. Do masy dodać przesianą mąkę zwykłą i proszek do pieczenia. Lekko wymieszać.
5. Małą formę do pieczenia wysmarować masłem i oprószyć mąką. Połowę ciasta wylewamy na blachę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 8 minut.
6. Wyjąć blachę i ułożyć na niej równomiernie jabłka. Drugą połowę ciasta wylać na warstwę jabłek i piec przez 12-15 minut.
7. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.

























