Szukasz inspiracji na popołudniową kawę? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś wspólnie zrobimy fantastyczną szarlotkę z orzechami włoskimi! Przygotowanie tego smakołyku jest bardzo proste i oszczędza czas dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem.
Czy dotarliśmy do Ciebie z tą dobrocią? Przygotujmy razem tę fantastyczną szarlotkę z orzechami włoskimi!

Pyszny przepis na ciasto orzechowe:
Co będzie nam potrzebne:
- 3 jajka
- 200 g cukru
- 100 ml oleju
- 100 ml mleka
- 10 g proszku do pieczenia
- 10 ml esencji waniliowej
- 230 g zwykłej mąki
- 200 g dżemu jabłkowego
- 100 g orzechów włoskich
Jak postępować:
1) Jajka ubić z cukrem.

2) Dodać olej, mleko, proszek do pieczenia, esencję waniliową i mąkę.

3) Dokładnie ubić.

4) Ciasto podzielić na 2 połowy.
5) Pierwszą połowę ciasta rozłożyć na blasze i wstawić do piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.

6) W międzyczasie przygotować nadzienie. Wystarczy wymieszać dżem z orzechami włoskimi.

7) Nadzienie równomiernie rozprowadzić po upieczonym cieście.

8) Wlać pozostałą połowę ciasta i wygładzić.

9) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.


























